Pembedahan am adalah kepakaran yang merangkumi pelbagai jenis prosedur pembedahan yang terlibat dalam rawatan organ perut dari usus hingga ke esofagus, perut, usus kecil, kolon, hati, pankreas, pundi hempedu, saluran hempedu dan tiroid. Walaupun pakar bedah mungkin membuat sub-pengkhususan dalam satu bidang atau lebih menggunakan pelbagai kaedah seperti pembedahan laparoskopi, mereka masih dianggap sebagai sebahagian daripada pasukan pembedahan am.
Pakar bedah adalah mereka yang mahir dalam merawat penyakit dan masalah dalam sistem badan utama termasuk kardiovaskular, penghadaman, endokrin, perkumuhan, kulit, otot, saraf, sistem reproduktif, pernafasan dan fungsi rangka.
Di Hospital UTAR, kami sangat komited dalam memastikan anda selamat dan mendapat hasil pembedahan yang terbaik.
Matlamat kami adalah untuk memastikan kaedah pembedahan yang paling berkesan digunakan untuk mempercepatkan proses pemulihan. Teknologi canggih yang digunakan bertujuan mendiagnosis dan merawat setiap keadaan pesakit untuk hasil yang terbaik sambil memastikan kesan sampingan dan masa pemulihan yang minimum. Kami percaya bahawa setiap pesakit adalah unik dengan jangkaan dan keperluan mereka yang khusus, oleh itu pasukan pakar bedah kami yang berdedikasi dan berpengalaman akan memastikan hasil yang terbaik melalui perbincangan terancang dan bimbingan berpandu dalam rawatan yang diberi.